Verschillende soorten hotels

Het vinden van het juiste type accommodatie kan een wereld van verschil maken voor jouw algehele reiservaring. Maar aangezien er zoveel verschillende soorten hotels in de wereld zijn, kan het soms moeilijk zijn om het hotel te kiezen dat aan jouw behoeften voldoet.

Hoewel sommige van deze accommodaties veel overeenkomsten hebben - een all-inclusive resort kan bijvoorbeeld ook worden geclassificeerd als een accommodatie voor verlengd verblijf - zijn er ook enkele die niet meer van elkaar kunnen verschillen (d.w.z. casinohotels versus hostels).

In de war? Wees niet. In dit bericht splitsen we de meest populaire hoteltypes op en onderzoeken we de overeenkomsten en verschillen van elk. Of je nu een reiziger bent die op zoek is naar een voordelige economy-kamer of een aspirant-hotelier die dieper wil ingaan op jouw mogelijkheden, de wijde wereld van hotels heeft voor elk wat wils. Laten we eens kijken naar wat voor soort hotels er tegenwoordig zijn.

Vijfsterrenhotels

Een vijfsterren-beoordeling is de hoogste beoordeling. Vijfsterrenhotels zijn premium hotels en hebben meestal een premium prijskaartje. Vijfsterrenhotels moeten een onberispelijk serviceniveau en een zeer hoge standaard van kamers en faciliteiten bieden. Een hotel van dit kaliber biedt waarschijnlijk persoonlijke services en premium services, zoals lekker eten.

Vakantieappartementresorts

Sommige vakantie-eigendommen hebben individuele appartementen die onafhankelijk van elkaar zijn, maar die als een hotelkamer te huur zijn. Elke kamer kan anders zijn ingericht, maar ze moeten aan specifieke normen voldoen en hoteldiensten zoals het huishouden omvatten.

Boetiekhoteleigenschappen

Boetiekhotels zijn meestal kleiner en hebben een unieke inrichting, soms historisch. Elke kamer kan individueel worden ingericht. Ze zijn er in de meeste prijsklassen, beginnend in het middensegment en gaan helemaal door tot luxe. Sommige zijn onafhankelijk en andere zijn aangesloten bij merken.

Luxe hotels

In het vier- en vijfsterrenhotel hebben deze hotels hogere prijskaartjes en leveren ze design, kwaliteit, ruimtelijkheid en uitstekende service met oog voor detail. Gasten hebben volledige diensten, waaronder 24-uursroomservice, voorzieningen zoals spa's, een conciërge of zelfs een butler. Als je wilt ontspannen tijdens jouw vakantie, dan raden wij je een luxe hotel aan.

Motels

De term 'motel' ontstond in de jaren twintig, lang na de term hotel, en is een samensmelting van de woorden 'motor' en 'hotel'. Motels begonnen op te duiken om tegemoet te komen aan reizigers als een betaalbare, toegankelijke plek om te overnachten tijdens lange reizen. Ze bevinden zich meestal langs snelwegen en andere belangrijke wegen en bieden minimale voorzieningen, indien aanwezig.
Motels hebben meestal ook een andere indeling dan standaardhotels, waarbij de kamers van buitenaf toegankelijk zijn. Bovendien zijn motels doorgaans één tot twee verdiepingen hoog, terwijl hotels veel groter kunnen zijn.

Wat jouw voorkeur ook is, is er een hotel dat perfect bij je past! Om de best mogelijke vakantie te hebben, raden we aan goed na te denken over het type hotel waarin je wilt verblijven.

Uw advertentie hier?
Blog artikelen