Social media

Social media is een uitdrukking die we tegenwoordig veel gebruiken, vaak om te beschrijven wat we plaatsen op sites en apps zoals Facebook, Tik Tok, Instagram, Snapchat en anderen. Je kunt dus afleiden dat social media webgebaseerde sites zijn waarop mensen met elkaar kunnen communiceren. Sommige mensen hebben een meer beperkte kijk op social media, vaak gelijkstellend aan hetzelfde als social netwerken, onder andere Facebook, Instagram, Snapchat enzvoorts.  Maar social media verwijst eigenlijk naar elke digitale platform waarmee gebruikers snel inhoud kunnen maken en delen met het publiek. social media omvat een breed scala aan websites en apps.  Maar hoe kunnen we social media op een veilige manier gebruiken? Hier zijn enkele van de beste tips en trucs om je veilig te houden online. 

Blog artikelen
Uw advertentie hier?

Gebruik een sterk wachtwoord

Wachtwoorden vormen de eerste verdedigingslinie tegen ongeautoriseerde toegang tot jouw computer en persoonlijke informatie. Hoe sterker jouw wachtwoord, hoe beter jouw computer wordt beschermd.

Wees selectief met vriendschapsverzoeken

Als je de persoon niet kent, accepteer dan zijn verzoek niet. Het kan een nep account zijn dat jouw accounts probeert te hacken. Houd het strikt aan familie, vrienden en collega's die je kent!

Klik voorzichtig op links

Pas op voor taal of inhoud die niet klinkt als iets dat je vriend zou posten. Wees ook terughoudend wanneer je op advertenties klikt die in jouw newsfeed verschijnen, deze kunnen schadelijke bestanden bevatten of je zelfs naar een nep website brengen die om jouw persoonlijke of betalingsgegevens vraagt!

Herken de vervalsingen

Niet iedereen op social media zal zijn wie hij zegt dat hij is. Er kunnen jongeren en volwassenen zijn die zich voordoen als iemand anders en je schade kunnen berokkenen. Ze willen je bijvoorbeeld misleiden om privé- of persoonlijke informatie te delen die ze tegen je kunnen gebruiken.

Vermijd het plaatsen van jouw locatie

Hoewel het misschien leuk is om op te scheppen dat je in de hipste nieuwe bar van de stad bent, wil je dat iedereen die je post ziet weet waar je op dat moment bent? Iets eenvoudigs als het plaatsen van jouw vakantielocatie of foto's kan mogelijk tot gevaarlijke situaties leiden. 
Niet elke persoon die jouw locatie zoekt, is er per se op uit om je te pakken te krijgen. Maar door je locatie niet te posten, hoef je op zijn minst je baas niet uit te leggen waarom je zo vol energie leek terwijl je op donderdagavond weg was, maar op de een of andere manier de beruchte 24-uurs griep op vrijdag kreeg.