Voordelen van gamen

Er zijn natuurlijk een aantal uitkijkposten voor gezinnen wanneer kinderen videogames spelen. Sommige kinderen hebben moeite met het afsluiten of uitschakelen van games. Anderen hebben stemmingswisselingen tijdens of na het spelen, of worden hypergefocust. De meeste mensen denken dat dit de enige bijwerkingen zijn van gamen. Maar, er zijn echter ook enkele voordelen.

Leer- en ontwikkelingsvoordelen

Studies hebben aangetoond dat bepaalde spelletjes jongere kinderen kunnen helpen bij het verbeteren van de vroege leesvaardigheid met de steun van ouders en leerkrachten. Spelletjes zoals 'Times Table Rock Stars' dat wordt gebruikt op basisscholen en voorschoolse apps zoals 'Endless Alphabet' kunnen geweldige hulpmiddelen zijn om kinderen te helpen op een meer boeiende manier te leren. 

Verbetert de snelheid van de hersenen, het geheugen en de concentratie

Spelletjes die meeslepend zijn en strategie en probleemoplossende vaardigheden vereisen om te winnen, vereisen dat spelers veel informatie onthouden en opnemen, of dat nou online of offline is. Het regelmatig spelen van spelletjes kan het geheugen van kinderen helpen verbeteren en de hersenen helpen om informatie sneller te verwerken.

Online spelletjes kunnen voordelen voor de geestelijke gezondheid hebben

Het is aangetoond dat sommige spelletjes de stemming kunnen stimuleren en zorgen voor een beter hartritme - een teken dat ze ook kunnen helpen bij het verlichten van stress. 

Verbeterd sociaal gedrag

Hoewel overmatig spelletjes spelen je asociaal kan maken, zijn er veel spelletjes die het sociale aspect van spelletjes promoten.
Bij sommige games moet je samenwerken met andere spelers en met hen praten via tekst- of voicechat, wat je vermogen om met andere mensen samen te werken en betere sociale interacties te hebben, zelfs tijdens het spelen van games, kan verbeteren.

Uw advertentie hier?
Blog artikelen