Parfum tips: vrouwen

Het dragen van parfum is gemakkelijk - een kleine spritz en je bent klaar. Maar het goed dragen van een geur vereist wat meer vaardigheid en finesse. Bijvoorbeeld: Wist je dat de juiste plaatsing volledig afhangt van zowel de omgeving waarin het wordt gedragen als de outfit waarvoor het wordt gebruikt? En die neiging die je hebt om je polsen aan te kleden en ze dan tegen elkaar te wrijven? Niet goed. En, zeker, terwijl een fles Chanel No. 5 er misschien uitziet als de perfecte steun voor elke chique badkamerijdelheid, kan de dagelijkse stroom stoom uit de douche de frisheid (en op zijn beurt die van jou) beteugelen. Gelukkig kunnen een paar eenvoudige aanpassingen je weer op
de juiste olfactorische koers brengen.

Hoe draag je parfum?

Hier zijn vijf veelvoorkomende fouten die vrouwen maken als het gaat om het kopen en dragen van parfum - en hoe je ze in een flits kunt oplossen.

Niet wrijven - gewoon spuiten

Die bijna onbewuste toepassingsgewoonte - een beetje geur op je polsen beslaan en ze vervolgens samendrukken voordat je naar je nek reikt - is eigenlijk niet de juiste manier. Waarom niet? De wrijving die ontstaat door te wrijven verwarmt de huid, waardoor natuurlijke enzymen worden aangemaakt die het verloop van de geur kunnen veranderen.

Veel vrouwen weten niet waar ze het parfum moeten spuiten 

Vrouwenbladen zeggen altijd dat je parfum moet spuiten op plekken waar je gekust wilt worden, en het is een goed advies. Deze gebieden (achter het oor, het midden van de nek, de binnenkant van de polsen, de borst en achter de knieën) zijn je hartslagpunten, waar de geur veel langer blijft hangen dan waar dan ook.

Wees altijd voorzichtig!

Bedek het niet met je kleding, richt je op gebieden die aan de lucht zijn blootgesteld: de hartslagpunten van de nek en de polsen of de binnenkant van de ellebogen, als je een mouwloze blouse draagt.

Zo ruik je de hele dag lekker

We geven je een aantal verschillende tips om je de hele dag lekker te laten ruiken.

Bodylotion

Breng een niet-geparfumeerde bodylotion aan voor het spritzen van je parfum. Een vette huid houdt de geur langer vast!

Ken de verschillende soorten parfums

Alles met het label bodyspray, eau de cologne of eau de toilette heeft een lage concentratie geuroliën en een subtielere geur. Eau de parfum en extrait de parfum zijn een stuk scherper en gaan het langst mee.

Breng wat wattenstaafjes met je mee

Het sjouwen met jouw parfumflesje kan zwaar zijn en je kunt het kwijtraken. Draag in plaats daarvan wat wattenstaafjes die met je parfum zijn afgeveegd om de hele dag door bij te werken.

Uw advertentie hier?
Blog artikelen