Liefde

Het woord ‘liefe’  betekent verschillende dingen voor verschillende mensen, vooral voor generaties. Het kan gedefinieerd worden als een intens gevoel van diepe genegenheid.

Subcategorieën

Waarom is het zo moeilijk om liefde te vinden?  

We weten allemaal hoe moeilijk liefde kan zijn en daar zijn veel redenen voor. Sommige van deze redenen zijn:

Vanwege de media

Onze verwachtingen zijn tegenwoordig hoger omdat we worden overspoeld met beelden van de 'perfecte liefde' van tv, films, advertenties en de sociale media. We verwachten perfectie en als we het niet vinden, gaan we snel verder. Dit maakt daten moeilijker omdat het gebruikelijk is dat we zoeken naar wat er mis is met iemand, in plaats van ons te concentreren op wat goed is. We verwachten dat er vanaf het begin een intense connectie zal zijn. Als dat niet het geval is, kijken we uit en zoeken we iemand anders, omdat we denken dat het gemakkelijk is om iemand te ontmoeten dankzij moderne technologie.

Vanwege de hookup-cultuur

In het niet al te verre verleden was het vinden van een losse sekspartner een moeilijke zaak. 'Hookup-cultuur' heeft ons massale verwarring bezorgd. Het maakt het moeilijk om te definiëren wat we met iemand doen. We vragen ons af: 'Is dit een date?', 'Zijn we een stel?', 'Wat zijn de regels?' 'Wat zijn de verwachtingen?''Is het oké om ze te laten weten dat ik ze leuk vind?' Enzovoorts. Er is geen behoefte aan een 'toegewijde relatie' als iemand in de eerste plaats op zoek is naar seks. Aansluitingen zijn moeiteloos, daarom zijn de ontberingen van een 'vriendje' of 'vriendin' geëlimineerd.

Uw advertentie hier?