Koffie en slank

Koffie is de meest populaire ochtenddrank die over de hele wereld wordt geconsumeerd. In feite consumeert de wereldbevolking meer dan 160 miljoen zakken koffie per jaar. Hoewel het drankje het meest populair is voor het stimuleren van energie, kan het ook gezond zijn en helpen bij je gewichtsverlies doelen. Koffie kan, wanneer met mate geconsumeerd en zonder al te veel toegevoegde zoetstoffen, helpen bij het afvallen en gunstig zijn voor jouw algehele gezondheid. Dit is wat is alles wat je moet weten over koffie en afvallen, en hoeveel je moet drinken om af te kunnen vallen.

Hoe versnelt koffie gewichtsverlies?

Of je nu graag je kopje koffiedrinkt voor het werk of afhankelijk bent van zwarte koffie om een duffe ochtend op gang te brengen, het valt niet te ontkennen dat koffie een geweldige energiebooster is en daar ook de voorkeur aan geeft. Omdat koffie weinig calorieën bevat, is het ook een vriendelijke drank om af te vallen, met veel bewezen voordelen. Maar als je denkt dat de lage calorieën hier het enige echte voordeel zijn, wacht dan voordat je wat meer gewichtsverliesvriendelijke redenen ontrafelt waarom je vaker koffie moet drinken! Maar hoe?

Koffie helpt je eetlust te onderdrukken

De belangrijkste regel om gewichtsverlies te bevorderen, is om meer calorieën te verbranden dan je binnenkrijgt en een tekort te creëren. Een goede manier om dit te doen is om bewust minder koolhydraten te consumeren, of gematigde porties te eten. Koffiedrinken is een manier om dat te doen. Het is nu wetenschappelijk bewezen dat cafeïneconsumptie gedurende de dag de energie-inname verlaagt en de maaglediging bevordert. Simpel gezegd, een kopje koffiedrinken voor je maaltijden kan je vullen en een kleinere hoeveelheid consumeren.

Cafeïne stimuleert de stofwisseling

Metabolisme is het proces waarbij het lichaam voedingsstoffen afbreekt en de calorieën van voedsel gedurende de dag gebruikt. Cafeïne, een stimulerend middel dat in koffie wordt aangetroffen, is een van de weinige stoffen die jouw basaal metabolisme kunnen verhogen, ook wel bekend als de snelheid waarmee je calorieën verbrandt tijdens het rusten.

Koffie zit vol antioxidanten

Een teveel aan cafeïne is misschien slecht voor ons, maar we moeten niet vergeten dat koffie rijke antioxidantprofielen bevat. Antioxidanten helpen bij het verpletteren van vrije radicalen (die verantwoordelijk zijn voor vetophoping), regeneratie van nieuwe cellen en een optimale vitale werking.

De nadelen van koffie

Koffie heeft veel voordelen die gewichtsverlies bevorderen, maar er zijn ook mogelijke nadelen. Hier zijn enkele van de nadelen van koffie om op te letten wanneer je het in jouw dieet opneemt.

Sommige koffiedranken bevatten veel calorieën en suiker

Als je koffiedrinkt om af te vallen, kun je het beste geen calorieën aan je drankje toevoegen. Het kan verleidelijk zijn om melk of suiker aan je koffie toe te voegen, maar deze kunnen snel calorieën aan je drankje toevoegen.

Cafeïne kan de slaap verminderen

Slecht slapen wordt vaak in verband gebracht met verhoogde eetlust en honger, met name voor calorierijk voedsel. Studies hebben een gebrek aan slaap toegeschreven aan een toename van ghreline, het hormoon dat hongergevoelens reguleert, wat kan resulteren in een groter calorieverbruik en gewichtstoename.

Welk type koffie moet je hebben?

Nadat je de voordelen van koffie voor gewichtsverlies hebt uitgelegd, moet je er rekening mee houden dat het allemaal neerkomt op het soort koffie dat je graag drinkt. Als je voorkeur voor koffie in combinatie met suiker of romig schuim bestaat, overweeg dan om te wisselen naar thee. Voor vetverlies en een optimale gezondheid is het ideaal om zwarte koffie of groene thee te drinken. Vergeet niet om maximaal 2-3 kopjes per dag te gebruiken om spijsverteringsproblemen en andere bijwerkingen van te veel cafeïne te voorkomen.

Meer weten over koffiebonen of de lekkerste koffiebonen bestellen? Bezoek dan de koffiewinkel van Koffie Thee Plaza (www.koffietheeplaza.nl), de premium koffiewebshop van Nederland.

Uw advertentie hier?
Blog artikelen