Kado's

Kado’s kopen kan lastig zijn.Verschillende mensen en vieringen hebben verschillende geschenken nodig, en het is soms moeilijk om te weten wat wel en niet in orde is. Moet je een kadobon toevoegen? Hoeveel moet je uitgeven aan een huwelijkskado? Is het ooit oké om helemaal geen kado te geven? 
We geven je een aantal tips voor het kopen van een kado voor iemand. 

Vraag mensen niet wat ze willen

Tenzij je op zoek bent naar familieleden of zeer goede vrienden, moet je mensen niet vragen wat ze willen als kado voor een verjaardag of andere gelegenheid. Dit kan ervoor zorgen dat de ontvanger zich ongemakkelijk voelt en toont ook jouw gebrek aan creativiteit. 

Focus op waarde, niet op prijsvragen

Staar je niet blind op hoeveel het geschenk kost, maar concentreer je in plaats daarvan op de werkelijke waarde van het geschenk. Als je te veel betaalt voor een geschenk, wordt de waarde ervan niet verhoogd. Evenzo, als je een geschenk in de uitverkoop krijgt, devalueert het het niet! De waarde is hetzelfde voor de persoon aan wie je het geeft, ongeacht wat je ervoor betaalt! Het is dus gewoon logisch om de tijd te nemen om een geweldig kado van hoge kwaliteit te vinden, voor een goede prijs, zodat je meer in je budget hebt om aan anderen te geven!

Koop het kado niet op het laatste moment

Het kopen van kado’s op het laatste moment is misschien niet helemaal te vermijden (een plotselinge uitnodiging voor een verjaardagsfeestje!), maar voor voorspelbare gelegenheden zoals jubilea, verjaardagen, feestdagen en bruiloften is er geen excuus om een last-minute kado te kopen. Kerstinkopen op 24 december – of in een andere tijdnood – zullen je dwingen om alleen te kopen wat er op dat moment beschikbaar is. Bespaar jezelf het gedoe en de schaamte door jouw agenda te pakken en belangrijke kado-gelegenheden toe te voegen. 

De kado tips op een rij

Hier zijn een aantal creatieve kado-ideeën waar iedereen blij van wordt.

Kerstpakket

Elk jaar in de winter rond de jaarwisseling is het Kerstmis. En wat geef je iemand met kerst die het niet goed genoeg weet of die alles al heeft? Dan geef je ze natuurlijk een kerstpakket. Met een kerstpakket maak je makkelijk iemand blij. Dit pakket is creatief en attent omdat het altijd verschillende producten bevat die de persoon kan gebruiken. Je hebt de keuze om een specifiek thema te kiezen of voor een klassiek pakket te gaan. Kadobonnen worden steeds populairder. Kijk bijvoorbeeld op de website van Kerstpakketidee.nl voor een groot aantal suggesties.

Een fotodeken

Om warm te blijven op koude winteravonden of om bij de hand te hebben voor een spontane picknick, zijn deze fotodekens een uniek doe-het-zelf-kado. Voor gezinnen kun je een collage maken van actiefoto's van de favoriete sporten van het kind bijvoorbeeld.

Een dagboek

Dit is een heel leuk kado en de ontvanger kan zien dat er veel aandacht aan is besteed.

Uw advertentie hier?
Blog artikelen