Hoe verdienen influencers geld online?

De meeste mensen weten dat influencers geld kunnen verdienen met hun blogs of social media-accounts. Het is voor hen niet alleen een hobby, maar een manier om een inkomen te verwerven, en voor sommigen is het een fulltime-baan. Maar een van de meest voorkomende vragen die we krijgen is hoe verdienen ze geld?

Als je achter het gordijn wilt kijken om meer te weten te komen over de manieren waarop ze geld verdienen, blijf dan lezen.

Hoewel velen van ons nog steeds veel plezier kunnen hebben op sociale media, is het nog steeds sterk gecommercialiseerd.

In het begin betaalden advertenties in de vorm van betaalde sociale en display-advertenties de rekeningen voor netwerken. Dat doet het nog steeds, voor het grootste deel. Sociale media zijn echter ook een plek geworden waar influencers geld verdienen, vaak op manieren die je je niet realiseert. Hoe verdienen influencers geld? Laten we eens kijken naar hun opties om geld te verdienen met hun invloed.

Wat is een influencer?

Een influencer is iemand die geld verdient door het koopgedrag van andere mensen te beïnvloeden. Je kent influencers waarschijnlijk als mensen met veel volgers op sociale media die geld verdienen door bepaalde producten te promoten via gesponsorde berichten, gelieerde links en meer.

Influencer zijn is de afgelopen tien jaar een carrière geworden, dankzij sociale mediaplatforms zoals Instagram, TikTok en YouTube. En influencers met veel volgers kunnen veel meer verdienen dan de gemiddelde baan zou betalen.

Hoe verdienen influencers geld?

Influencers hebben verschillende opties om geld te verdienen. Ze kiezen over het algemeen op basis van niche, individuele talenten, aangeboden kansen en meer. Daarnaast zijn er opties die een grotere mate van toewijding vereisen waar een influencer misschien niet in geïnteresseerd is.

Affiliate Marketing

Bij affiliate marketing plaatsen influencers en website-eigenaren speciale links of couponcodes in hun berichten. Wanneer mensen op de links klikken of de codes gebruiken bij het afrekenen, dan krijgt de influencer een kleine vergoeding. Een van de bekendste affiliate marketingprogramma's is Amazon Associates. Er is ook een gespecialiseerd influencer-programma.

Display-advertenties

Een andere optie is display-advertenties. De meesten van ons denken in termen van programma's zoals Google AdSense, maar deze werkt meestal op blogs of andere websites. Mensen met Podcasts kunnen eenvoudig soundbites aan het programma toevoegen. In deze situatie is de advertentie vergelijkbaar met radiocommercials omdat deze het programma onderbreekt. YouTube heeft ook opties voor display-advertenties.

Gesponsorde berichten

Tegenwoordig zijn gesponsorde berichten een belangrijke optie als het gaat om hoe influencers geld verdienen.


 

Uw advertentie hier?
Blog artikelen