5 tips om jezelf te motiveren om te gaan sporten

Veel mensen willen wel gaan sporten maar vinden het vaak lastig om dit vast te houden. Hoe motiveer je jezelf om te gaan sporten en er een vaste routine van te maken? Wij zetten vijf tips voor je op een rijtje.

1. Mindset

Tijdens het sporten is je mindset het allerbelangrijkste. Eigenlijk heeft jouw brein net als de rest van je lichaam een warming-up nodig. Dit doe je door van te voren jezelf te motiveren, jezelf enthousiast te maken om te gaan bewegen. Mindset is key wanneer je jezelf wilt motiveren tijdens het sporten!

2. Je favoriete sportoutfit

Heb jij ook altijd dat je een nieuwe outfit meteen wilt aantrekken nadat je hem gekocht hebt? Hoe handig is dat met een nieuw sportoutfit. Trek je favoriete sportoutfit aan waar jij jezelf prettig in voelt en je hebt weer een nieuwe motivatie om naar de sportschool te gaan en iedereen je outfit te showen. Zorg dat je je sportoutfit altijd bij je hebt, naar het werk of naar school, zo kun jij rechtstreeks door naar de sportschool. Hierdoor is die drempel om jezelf ’s avonds nog van de bank af te krijgen net wat kleiner.

3. Stel realistische doelen

Vraag jezelf af wat jouw doel is tijdens het sporten en zorg dat dit doel realistisch is. Spieren kweken of afvallen kan niet binnen enkele dagen, hier gaat wat tijd overheen. Je kunt er voor kiezen om een trainingsschema te laten maken welke speciaal is afgemeten op jouw doelen en trainingsmomenten. Begin met kleine stapjes, ging jij normaal nooit naar de sportschool? Begin dan met een schema voor bijvoorbeeld 3 dagen in de week, om meteen 6 dagen te gaan is een groot doel welke moeilijker vast te houden is.

4. Resultaten zien motiveert

In het begin zul je vaak denken waar doe ik het eigenlijk voor? Je ziet geen resultaat en denkt al snel dat je jezelf maar aan het uitsloven bent in de sportschool voor niks. Het zien van resultaten heeft vaak tijd nodig. Maar probeer je resultaten maar eens bij te houden in je notities of in een boekje. Het zien van deze resultaten zal je alleen maar motiveren.

5. Voeg sporten toe aan je weekplanning

Iedereen heeft wel eens dagen dat hij of zij niet kan gaan sporten. Maar voeg sporten toe aan je weekplanning, zo merk je dat het gemakkelijk gaat om daadwerkelijk die stap naar de sportschool te zetten. Ik zelf plan mijn trainingsdagen wekelijks in, welke spiergroep ga ik trainen op welke momenten. Deze sportmomenten plan ik rondom mijn sociale activiteiten. Op deze manier zorg ik dat ik minimaal vier keer per week kan gaan.

Zo zijn er nog vele andere manieren om jezelf te motiveren. Kies een sportschool die bij je past, zoek een sportmaatje en motiveer elkaar of kijk online filmpjes van workouts om jezelf te motiveren. You go this! Trek jezelf van die bank af en verplaats je naar de sportschool. Start met zoeken naar een fitness programma dat bij jou past. Als je daarna weer die bank op kruipt heb je in ieder geval een voldaan gevoel.

NOTFOUND

Uw advertentie hier?
Blog artikelen