Verre reizen

Geplaatst op: 10-01-2014

Wil jij de wereld ontdekken? Helemaal tot jezelf komen? Of iets doen voor de minder gestelde op deze wereld? Ontdek dan de mogelijkheden van het maken van een verre reis. Een verre reis maken staat gelijk aan veel cultuur snuiven, leven in andere wereld en een berg ervaring op doen. Binnen de categorie verre reizen vallen diverse soorten reizen, je kan bijvoorbeeld denken aan:

Cultuur, cultuur en nog meer cultuur

Een rondreis door een land. Hou je van avontuur kies ervoor om Amerika te gaan ontdekken met een camper. Met een rondreis zul jij alle plekjes van het land ontdekken zowel de prachtige plekken als de minder plekken die een indruk op je zullen achter laten. Het maken van een rondreis kan je doen met behulp van een auto of camper zo bepaal jij zelf de route van je reis.  Je kunt er ook voor kiezen om een rondreis te voet te maken waarbij je verblijf zoekt in hostels en campings. Rondreizen is werkelijk mogelijk in alle landen, wat dacht je van China waarbij stops maakt in Shanghai, Beijing, Gangzhou en Hongkong. Of kies je voor Amerika waarbij je een keuze zult moeten maken tussen de oost- en westkust. Een andere optie is Australië, het land van de backpackers met talloze unieke plekken en veel natuur. Het ontdekken van de Big Five in Zuid-Afrika is ook een veel gehoorde aanrader.

Geniet van een sublieme plek

Een verre reis kan je ook maken naar een prachtige plek of land waar je gedurende de vakantie zult verblijven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een schitterend verblijf in Mexico, Bora Bora, Brazilië, Maleise of Kenia. Als je een verre reis maakt naar een plek verblijf je meestal in een prachtig verblijf en wil jij je helemaal onderdompelen in de cultuur van deze plek.

Help een handje mee

Hou jij er van om mensen te helpen en ben jij dat ook een super behulpzaam persoon? Dan is het maken van een verre reis waar je vrijwilligers werk kan doen echt wat voor jou. Er zijn binnen het vrijwilligers werk vele verschillende soorten, zo kan je au pair worden, kan je helpen bij de opbouw van een dorp, verzorg je dieren in een prachtige national park of leer kinderen sporten in een sportkamp. Het werk vindt voornamelijk plaats in derde wereld landen waarbij je de mensen helpt die over een stuk minder luxe beschikken dan wij Nederlands gewend zijn. Ga voor een ervaring die jij nooit meer zult vergeten en die van jou een andere mens zal maken.

Ga jij voor een verre reis of dit avontuur niet voor jou weggelegd?