Social media

Geplaatst op: 10-01-2014

Ben jij al bekend met de opkomende social media, Pinterest? Totaal anders dan Facebook, Twitter en Instagram dat is Pinterest. Het is een social media vorm steeds populairder aan het worden is en wordt voornamelijk gebruikt door vrouwen. Maar er zijn ook mannen die helemaal verslaafd zijn aan deze app. Wat is Pinterest nou eigenlijk? Pinterest is een online sociaal netwerk waarbij je werkt met een prikbord. Het netwerk bestaat uit een grote database met foto's waarin je ook zelf foto's in kan uploaden. Je maakt bij Pinterest een account aan waarna je start met het pinnen van andersmans foto's op jou prikborden. Zo ontwikkel je zelf online eigen moodborden.

Maak je eigen moodborden

Ga jij verhuizen en wil je ideeën op doen voor interieur? Dan bied Pinterest je enorm vele voorbeelden en stijlfoto's. Pin de foto's die jou aanspreken en maak op basis hiervan je keuze voor het interieur. De foto's die gerepind kunnen worden zijn verdeelt in diverse categorieën van architectuur, damesmode, huisdecoratie, tuinieren, vakantie en evenementen tot en met onderwijs, doe-het-zelf en knutselen, eten en drinken, fotografie en kinderen. Scroll gemakkelijk en relax door de foto's heen en repin de items die jouw aanspreken op jouw prikborden.

Probeer Pinterest eens!

Naast dan je je eigen prikborden kan samen is het ook mogelijk om door te klikken waar de foto vandaan komt. Het je een prachtige rok gevonden die je eigenlijk niet alleen wilt repinnen maar ook wilt kopen? Klik dan op de foto zo wordt je door verwezen, in veel gevallen kom je uit bij een webshop waar het product gekocht kan worden. Het sociale van Pinterest wordt teruggevonden in dat mensen elkaar kunnen volgen en pin-borden van elkaar kunnen repinnen. Wij van Startopzoek raden jou het zeker aan om Pinterest eens te proberen, het is een echte aanrader.