Parfum tips voor vrouwen

Geplaatst op: 06-02-2019

Dames parfum is een toevoeging aan je uitstraling. Het is een finishing touch aan je outfit en geeft een onvergetelijke indruk. Tegenwoordig bestaat er een groot aanbod aan parfum voor dames. Een geur is natuurlijk heel persoonlijk en kan een deel van je identiteit worden. Daarom is het belangrijk dat je een parfum voor dames koopt die bij je past. Het is handig om te weten hoe je parfum het beste kan aanbrengen, zodat je er de hele dag plezier van hebt!

Dames parfum aanbrengen doe je zo

Parfum aanbrengen kan iedereen natuurlijk, maar wat zijn nou de beste plekken op je lichaam waar je parfum voor dames zo lang mogelijk goed blijft ruiken? Parfum blijft op een warme huid het langste hangen. Meestal zijn dit plekken waar je je hartslag kan voelen. Ideale plaatsen om parfum te spuiten zijn dan de binnenkant van je polsen, decolleté of hals. Ook de binnenkant van de ellebogen, knieholtes en rond de navel zijn plekken waar het goed aangebracht kan worden.

Parfum aanbrengen op kleding kan ten eerste vlekken veroorzaken, en ten tweede kan de geur anders worden door de stof van je kledij. Wel kun je het lichtjes aan de binnenkant van je kleding spuiten, maar doe dit wel vanaf een afstandje. Spray parfum nooit direct in je haar, want dit kan ervoor zorgen dat je haar uitdroogt. Ook kan het de geur van de parfum veranderen. Wil je toch dat je haar lekker ruikt? Breng dan wat parfum aan op de haarborstel en borstel dan je haar. Wanneer je je haar losgooit, komen er kleine hoeveelheden parfum vrij.

Wat je niet moet doen

Veel mensen wrijven de polsen tegen elkaar nadat ze parfum hebben aangebracht. Ze zeggen dat je dan de parfum moleculen 'kapot' maakt. Dit is echter niet het geval! Weliswaar verstoort het de harmonie door de warmte die je creëert door het wrijven. Hierdoor kan de geur afwijken van de authentieke geur. Een no-go dus voor parfum voor dames.

Zo ruik je de hele dag lekker

Dames parfum is vrij duur en daarom is het fijn als je de geur na een paar keer sprayen de hele dag door blijft ruiken. Met deze super eenvoudige oplossing hoef je de gehele dag niet meer bij te spuiten: een potje vaseline! Vaseline is het enige wat je nodig hebt om dit probleem op te lossen, want parfum blijft namelijk erg goed zitten op een vette huid. Masseer een beetje vaseline op bijvoorbeeld je polsen, hals of borst en spuit dan de parfum erop. Op deze manier geniet jij super lang van jouw favoriete geur.

Een andere oplossing is jezelf in 'lagen' parfumeren. Als je doucheproducten hebt die bij je parfum horen, zoals douchegel of zeep, gebruik je dat. Daarna smeer je je lichaam in met bijbehorende bodylotion en als laatste spray je je parfum. Doe dit in de ochtend en je bent de hele dag voorzien van een aantrekkelijke geur.

Hoe bewaar je je geurtje?

Waar je je dames parfum in elk geval niet moet bewaren is de badkamer. Door de warmte, het vocht en fel licht kun je je geurtje daar beter niet opbergen. De reden hiervoor is dat de parfum kan bederven waardoor de geur kan veranderen, de vloeistof dikker kan worden of de kleur kan anders worden.
Een koele plek, bijvoorbeeld de slaapkamer, is de perfecte plek voor jouw parfum. Om felle belichting tegen te gaan is het verstandig om je geurtje altijd in de verpakking te houden. Ook moet je altijd checken of de parfum goed is afgesloten. Zo kan je je parfum jaren lang bewaren!