Hotels

Geplaatst op: 11-02-2019

Als je op vakantie gaat, ben je wellicht wel toe aan complete luxe. Dit vind je in een hotel. Toch zijn er veel verschillende soorten hotels die enorm van elkaar kunnen verschillen. Het kan dan handig zijn om eerst eens op onderzoek uit te gaan welke hotels er bij jouw wensen en eisen aansluiten. Omdat dit veel werk en tijd vereist hebben we voor jou alle verschillen op een rijtje gezet. Zo kun je gemakkelijk een passend hotel uitkiezen en kun je zorgeloos aan je vakantie beginnen.

De verschillende soorten hotels

Ieder hotel is anders. Daardoor zijn er ook verschillende hotels waar je uit kan kiezen. Voor goedkopere hotels kun je bijvoorbeeld kiezen uit een pension, een motel of een budgethotel. Hierbij wordt logies of logies met ontbijt aangeboden en ziet de kamer er vaak standaard uit. Er zullen dus normaliter geen extra's aangeboden worden en de voorzieningen zijn beperkt in deze hotels.

Wil jij iets meer luxe en privacy? Dan kun je kiezen voor een aparthotel. In dit hotel verblijf je in een appartement zodat je een ruimere plek hebt waar je gebruik van kunt maken. In dit hotel heb je dezelfde service als in een normaal hotel. Dit is dus schoonmaak, service en ontbijt en je krijgt de mogelijkheid om daar lunch of diner bij te boeken.

Wil je zonder zorgen genieten en in complete luxe vertoeven? Dan is een resort of kuurhotel iets voor jou. Deze hotels hebben naast de reguliere faciliteiten ook een aantal activiteiten en extra's waar gebruik van gemaakt kan worden. Deze hotels zijn vaak gelegen op de meest prachtige plekken waarbij bijvoorbeeld uitzicht is op de zee of een prachtig natuurgebied te zien is.

Het soort verblijf

Al deze hotels bieden hun kamers aan met een soort verblijf. Hotels kunnen zelf kiezen welke verblijven zij aanbieden voor hun klanten. Er zijn vijf soorten verblijven waaruit gekozen kan worden. Dit zijn:

 • 1. Logies
  Bij deze verblijfsoort is alleen de overnachting inbegrepen.
 • 2. Logies en ontbijt.
  Hierbij wordt naast de overnachting ook het ontbijt inbegrepen in het bedrag.
 • 3. Halfpension.
  Hierbij is de overnachting inbegrepen met ontbijt en diner.
 • 4. Volpension.
  Bij deze keuze kies je ervoor te betalen voor de overnachting, ontbijt, lunch en diner.
 • 5. All-inclusive.
  Bij deze keuze wordt alles inbegrepen. Dit houdt in dat de overnachting, ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen, maar ook drankjes en aanvullende faciliteiten zijn inclusief.

Elke soort heeft een eigen prijsklasse. Je zult wel begrijpen dat een all-inclusive verblijf meer geld zal kosten dan een halfpension. 

Aantal sterren

Ieder hotel wordt gekenmerkt door het aantal sterren dat het hotel heeft. De sterren die aangeduid worden geven het niveau van de service en faciliteiten van het hotel aan. Bij één ster is het namelijk zo dat er de standaard facilitaire voorzieningen aanwezig zijn. Bij twee sterren komen er al meerdere extra's bij en wanneer een hotel 5 sterren heeft, is het voorzien van extra facilitaire voorzieningen. Daarnaast heb je luxe extra's waar gebruikgemaakt van kan worden en worden gasten persoonlijk aangesproken. Tevens beschikken vijfsterrenresorts ook over diverse restaurants waar gerechten van hoge kwaliteit gegeten kunnen worden. Echter moet je er wel rekening mee houden dat er geen internationaal classificeringssysteem is Kijk goed naar de plaats waar je wilt verblijven. Zo kun je kijken naar de regio waar het hotel ligt en kun je wellicht vinden of er gebruikgemaakt wordt van een classificeringssysteem. Wil jij toch een goed overwogen keuze willen zonder van de sterren uit te gaan? Dan kun je het beste ook op beoordelingswebsites kijken. Hierdoor lees je ervaringen en kun je zelf een weloverwogen keuze maken.