Beleg methodes en vormen

Geplaatst op: 10-01-2014

Wil jij voor een serieuze aanpak gaan bij het verdienen van geld? Dan raden wij jou aan om eens te starten met beleggen. Als je het woord beleggen hoort denk je zeker nou dat is niet voor mij weggelegd, alleen er zijn ook eenvoudig manieren om geld online te beleggen. Ontdek nu of een van deze methodes bij jou past, wij lichten ze hieronder toe.

Aandelen

Naast het handelen in Forex kun jij ook kiezen voor een bekender beleggingsvorm namelijk het beleggen in aandelen. Bedrijven kunnen aandelen uitgeven waarmee zij een soort geld lening krijgen. In deze aandelen van bedrijven wordt veel gehandeld als het namelijk goed met een bedrijf gaat dan wordt het aandeel meer waard en zal de waarde van het door jou aangekocht aandeel ook stijgen. Verkoop jij het aandeel nadat de koers gestegen is dan zul jij hiermee geld verdienen. Binnen de aandelenmarkt zijn er vele verschillende soorten aandelen, aandelen met een groot risico met een hoog rendement als het goed gaat. En er bestaan ook veiligere aandelen waarbij het risico kleiner is, z'n aandeel is vaak van een bedrijf waarbij de kans klein is dat de onderneming failliet zal gaan. Het rendement op deze veilige aandelen is dan wel kleiner. Ga jij voor een aandelenpakket dan kies je voor een beleggingsfonds waarmee het risico nog kleiner voor je wordt. Meer informatie op het portaal Strategisch beleggen (www.strategisch-beleggen.nl).

Obligaties

Wil je geld niet op je spaarrekening laten staan maar wil jij ook geen risico lopen met een aandelen? Kies dan voor obligaties. Een obligatie is een lening waar jij rente ontvangt als vergoeding en je na een bepaalde periode ontvang je de obligatie terug. Het risico dat je neemt met een obligatie is veel kleiner als wat je heb wanneer je in aandelen handelt. Het rendement zal dan ook minder zijn.

Kies voor een beleggingsvorm die het beste past bij jou wensen en natuurlijk ook bij jou financieel plaatje. Wil jij een klein risico lopen omdat je het geld in de toekomst nog nodig zult hebben kies dan voor een veilige vorm van beleggen.